5 υψηλά αμειβόμενες εξ αποστάσεως εργασίες στον χώρο της πληροφορικής που δεν απαιτούν προγραμματισμό

Digital Marketing

20/2/2020

Οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίς τεχνικό υπόβαθρο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτούς στον τομέα της πληροφορικής. Σκεφτείτε το: οι εταιρείες τεχνολογίας είναι μια επιχείρηση ακριβώς όπως και κάθε άλλη. Εκτός από την πληροφορική, έχουν και άλλες λειτουργίες - HR, μάρκετινγκ, πωλήσεις, νομικά και οικονομικά. Τι είναι ακόμα καλύτερο, αν η ομάδα IT πυρήνα είναι κυρίως απομακρυσμένη, οι θέσεις σε αυτά τα τμήματα θα είναι επίσης εκτός γραφείου.

Εάν είστε στην αγορά για μια απομακρυσμένη δουλειά, μην απορρίψετε την εργασία για μια εταιρεία πληροφορικής πολύ σύντομα. Ακόμα κι αν είστε μη-techie, υπάρχουν ακόμα πολλές καλές συναυλίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

1. IT Headhunter / HR Specialist

Ενώ πολλές εταιρείες πληροφορικής μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένες εταιρείες στο κομμάτι τη πρόσληψης για τη στελέχωση ταλέντων, υπάρχει ένα αυξανόμενο κύμα των απομακρυσμένων ‘κυνηγών’ ή Headhunters όπως αποκαλούνται παγκοσμίως. Δεν χρειάζεται να είσαστε τεχνικός για να προσλάβετε τεχνικούς, αλλά πρέπει να καταλάβετε τη βιομηχανία, πού πηγαίνει, τις νεότερες τεχνολογίες που είναι σε ζήτηση κ.λπ. Και επειδή ο τομέας της τεχνολογίας εξελίσσεται ταχέως, θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τις απαραίτητες δεξιότητες, τα πτυχία, τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται σε συγκεκριμένες θέσεις.

Πολλές εταιρείες θα προσλαμβάνουν επίσης απομακρυσμένους εργαζόμενους για διάφορα άλλα καθήκοντα ανθρώπινου δυναμικού - ανάπτυξη πολιτικών και διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού, παροχές, εγχειρίδια εργαζομένων, κατάρτιση και ανάπτυξη, διαδικασίες αξιολόγησης και τεκμηρίωσης εργαζομένων κ.λπ.

Η μέση ωριαία τιμή για τους απομακρυσμένους Headhunters είναι περίπου $20 - $50, ανάλογα με την εταιρεία και το επίπεδο εμπειρίας. Επίσης, ορισμένοι εργοδότες μπορούν να προσφέρουν ένα επίδομα με βάση ένα ποσοστό του αρχικού μισθού του ατόμου που θα προσληφθεί. Ο μέσος μισθός για ανεξάρτητους συμβούλους HR κυμαίνεται από $65.000 έως $70.000, με έμπειρους επαγγελματίες να κερδίζουν πάνω από $100.000.

2. Λογιστικά

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των κανονικών λειτουργιών της λογιστικής και των λογιστικών υπηρεσιών. Ενώ υπάρχει πληθώρα λογισμικού που θα χειριστεί όλες τις λιγότερο σύνθετες χρηματοοικονομικές διαδικασίες, ένας λογιστής συνήθως απασχολείται για πιο περίπλοκες αλλά απαιτούμενες ανάγκες όπως είναι οι έλεγχοι, η δέουσα επιμέλεια, η διαχείριση μισθοδοσίας κλπ. Προφανώς, πρέπει να έχετε πτυχίο λογιστικής για να βρείτε απομακρυσμένη εργασία ως λογιστής.

3. Ειδικός / Σύμβουλος Ψηφιακού Marketing

Το ένα πράγμα για μια εταιρεία πληροφορικής είναι να αναπτύξει εκπληκτικό λογισμικό και εφαρμογές. Το άλλο, είναι η αποτελεσματική διάθεση αυτών των προϊόντων. Και για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η χρησιμοποίηση απομακρυσμένων εμπόρων είναι μια σοφή και συχνά απαραίτητη οδός που πρέπει να ακολουθήσουν εάν θέλουν να βρουν τα προϊόντα τους μπροστά στους τελικούς καταναλωτές. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους απομακρυσμένους εργαζόμενους, αυτό σημαίνει άφθονη εργασία σε πολλά πεδία.

Ωστόσο, εάν θέλετε να εντοπίσετε υψηλότερα ποσοστά και να εξελιχθείτε, είναι καλύτερο να εξειδικεύσετε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δεξιότητες:

  • Growth Hacking και απόκτηση χρηστών
  • Marketing MSP
  • SEO ανάλυση και βελτιστοποίηση
  • Email Marketing
  • CRO (υψηλή ζήτηση μεταξύ των εταιρειών SaaS)
  • Copywriting και marketing περιεχομένου

Όσο για την αμοιβή, μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ικανότητά σας και την κάθε θέση. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο για τους digital marketers να κερδίζουν αρκετά χρήματα ετησίως.

4. IT Sales Proffesional 

Σημαντικές εταιρείες πληροφορικής απευθύνονται συνήθως σε χρήστες από όλο τον κόσμο. Επομένως, είναι φυσικό οι επιχειρήσεις αυτές συχνά να προσλαμβάνουν πωλητές σε χώρες όπου έχουν πελάτες, αλλά δεν έχουν ακόμη γραφεία.

Οι μέσοι μισθοί για τους απομακρυσμένους επαγγελματίες πωλήσεων βρίσκονται στα 50.000 δολάρια κατά μέσο όρο, αλλά αυτό δεν είναι ένας σταθερός αριθμός. Επειδή η αμοιβή βασίζεται σε προμήθειες, τα υψηλότερα αποτελέσματα θα φέρουν προφανώς περισσότερα έσοδα. Οι απομακρυσμένοι πωλητές πρέπει να γνωρίζουν τα πρότυπα της συγκεκριμένης βιομηχανία και να διαπραγματεύονται τις προμήθειες αναλόγως.

5. Σύμβουλος εκπαίδευσης και ανάπτυξης

Πολλοί λένε ότι η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτερα από ό, τι μπορούμε να ακολουθήσουμε. Αυτό σημαίνει για τις επιχειρήσεις πληροφορικής είναι ότι υπάρχει συνεχής ανάγκη για κατάρτιση και ανάπτυξη ταλέντων,  προσωπικό που θα είναι και εντός της επιχείρησης και ψηφιακά με εξ αποστάσεως εργασία.

Δεν είστε τεχνικός, αλλά αν είστε έμπειρος επαγγελματίας στο σχεδιασμό και τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εσάς. Μπορεί να προσληφθείτε για να βοηθήσετε την εταιρεία στη δημιουργία του κέντρου αριστείας, στη βελτίωση της εταιρικής εκπαίδευσης και ίσως ακόμη και στη βελτίωση των ίδιων των διευθυντών. Η ηλεκτρονική μάθηση είναι επίσης ένας καυτός τομέας, οπότε ίσως θελήσετε να βελτιώσετε τις ψηφιακές δεξιότητές σας.

Οι σύμβουλοι κατάρτισης και ανάπτυξης μπορούν να λάβουν αμοιβή που κυμαίνεται από $50.000 έως έξι αριθμούς.

Μην αποφεύγετε την απομακρυσμένη εργασία με μια επιχείρηση πληροφορικής μόνο και μόνο επειδή δεν το έχετε με τον κώδικα. Ακριβώς αυτές οι πέντε δυνατότητες θα πρέπει να σας ενθαρρύνουν να εξετάσετε τις επιλογές σας και να προσπαθήσετε για κάτι καλύτερο στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία πληροφορικής.

Πηγή: Forbes

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: